Foto: POLISEN
Choklad i beslag. Merparten av stöldgodset som polis hittade bestod av godis i form av chokladkakor.

Gömde 240 chokladkakor i bilen – åtalas för stöld

Alingsås

Två män åtalas för omfattande stölder av choklad, tuggummi och rakblad i butiker i Alingsås. Åklagaren yrkar på att männen ska utvisas ur landet.

Det var i början av februari som civilklädda väktare uppmärksammade tre män som uppträdde misstänksamt inne på Willys i Alingsås. Med egna ögon kunde väktarna se hur männen stoppade på sig chokladkakor och tuggummin och att de sedan lämnade butiken utan att betala för sig.

240 chokladkakor

Väktarna följde efter gärningsmännen när de med bil körde vidare från Willys till Bolltorps handelsområde, där delade de upp sig och försvann in i två butiker. Polis som larmats till platsen kunde gripa två av männen, men den tredje lyckades komma undan. När polis tittade närmare i den bil som männen färdats i hittade de 240 chokladkakor, 63 påsar med tuggummi, 30 burkar med tuggummi och 37 förpackningar med rakblad. Totalt handlade det om gods till ett värde av minst 14 000 kronor. Utredningen visar att stöldgodset kommer från Willys och Rusta i Alingsås.

Erkände rakt av

De båda männen som greps, och senare häktades, åtalas nu för stöld i de båda butikerna, samt även för häleri av stöldgods som inte har kunnat knytas till någon butik. En av männen har rakt av erkänt gärningarna, och medgett att de varor som fanns i bilen var stöldgods.

– Ja, det stämmer. Alla varor som polisen hittade i bilen är stulna, säger han i ett av de förhör som hållits.

Yrkar på utvisning

Den medåtalade kamraten har endast erkänt sig skyldig till stöld av 40-50 chokladkakor i Willys butik. I förhör har han uppgett att det var godis som han skulle ta med hem till sina barn.

Åklagaren har i sin stämningsansökan yrkat på att de båda männen ska utvisas ur landet med ett förbud att återvända inom fem år.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.