Foto: BOSSE ÅSTRÖM

Gyllsten uttagen till OS

Ishockey

Den svenska truppen till Paralympics i PyeongChang är spikad. Totalt 21 aktiva får chansen att representera Sverige, och en av dem är alingsåsaren Max Gyllsten, 24, som blivit uttagen i kälkhockeylandslaget.

– Jag fick beskedet här för några veckor sedan, och det kom lite som en överraskning måste jag erkänna. Men en positiv sådan givetvis. Jag hade tagit en paus från landslaget men när det kom in nya coacher fick jag en nytändning. Nu känner jag mer bekväm och i takt med det har jag känt mig mer och mer motiverad, säger centern Gyllsten, som till vardags spelar med FIFH Malmö men till stor del sköter träningen hemma i Nolhalla. 

Sverige, vars trupp består av 14 spelare, inleder gruppspelet mot Kanada. Laget tränas av Erik Vikström och en viss Timo Lahtinen. 

– Det blir mycket sarg ut, haha. Nä skämt åsido så är det bara att gilla utmaningen. Totalt sett är målsättningen att förbättra placeringen från Sotji där vi blev åtta, säger Max Gyllsten till AT-sporten.

Övriga lag i Sveriges grupp är Italien och Norge.

Planet mot PyeongChang lyfter den 2 mars. 

– Att få vara med om ett OS ska bli sjukt häftigt, och det är bara att gå ut och njuta av situationen, hälsar han. 

 Paralympics avgörs den 9-18 mars.

Fler kommentarer från Max i lördags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.