Häktad för brand i galleria

Alingsås

En 35-årig man har häktats för mordbrand efter förra veckans brandtillbud i gallerian Storken. Mannen har nekat till brott.

Det var i torsdags eftermiddag i förra veckan som ett brandlarm utlöstes i gallerian Storken. Branden startade i en papperskorg inne på en kundtoalett och var snabbt släckt. Räddningstjänst och polis larmades till platsen och en man greps ganska omgående av polis.

Under helgen begärdes den 35-årige mannen häktad för mordbrand. I samband med häktningsförhandlingen, vilken på grund av förundersökningssekretess hölls bakom stängda dörrar i jourdomstol, nekade mannen till brott.

Efter avslutad förhandling meddelade rätten att 35-åringen häktas för mordbrand och att åtal ska vara väckt i slutet av nästa vecka. Enligt domstolen finns risk att mannen försvårar utredningen om han befinner sig på fri fot.

Enligt åklagaren kvarstår det i utredningen ytterligare förhör, samt även en analys av den misstänktes kläder.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher