Foto: DECA TEXT OCH BILD

Har ställt in siktet på EM

Friidrott

EM är det stora målet för Johanna Holmén-Svensson den här säsongen.
Men innan dess ska 22-åringen hålla tävlingsskallen levande.

Alingsåstjejen Holmén-Svensson har börjat komma igång så smått med inomhussäsongen, lagom till helgens SM-tävlingar.
– Det känns ändå bra även om jag bara gjort tre tävlingar och två i häck hittills. Det började sådär om jag ska vara ärlig men förra helgen, i Göteborg, släppte det rejält. Jag var fem hundradelar från mitt personliga rekord och det var skönt att få med sig det innan SM.

Var du nedtränad i början av säsongen efter lägret i Sydafrika?
– Det var jag kanske lite men jag kände ändå att jag blivit snabbare och tyckte jag borde gjort bättre ifrån mig i de första tävlingarna.
Johanna springer inte sin normala distans 400 meter häck i helgen utan istället korta häcken, 60 meter. Och det i stentufft startfält.
– Som vanligt är det väldigt starka namn med och man kan bli femma-sexa eller missa final helt som det känns. Men det är roligt också, man kan slå hur många som helst om man bara får till det. Sedan är det skönt att springa korta häcken och inte 400, då kan man bara blåsa ur och inte tänka så mycket (skratt).

Hur mycket fokus lägger du på inomhussäsongen?
– Inte alls så mycket som utomhus såklart, jag ser inomhus som något som ska ge mig en skjuts till utomhussäsongen. Vi har varit nedtränade en längre tid nu och är inte i den toppform som jag ska vara i sommar. Men det är också bra att få lite tävlingar inomhus och hålla igång tävlingsskallen.

EM är det stora målet för dig i sommar. Hur stort är det egentligen? Är det allt?
– Lite läskigt är det att säga att EM är allt, men det är ju det stora för mig. Hela vår planering har lagts kring att kvala in till EM. Först med en tävlingsperiod, sedan träning och efter det tävling igen. Sista chansen att kvala in är några veckor innan EM som går i augusti, så jag har god tid på mig.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.