Arkivbild. Sveriges Radio
SJUHÄRADS MÄSTARE. Nårunga skola blir inte ett av de fyra lag som tävlar i den tv-sända finalen av Vi i femman. Men Sjuhärads mästare är de!

Ingen tv-final för Nårunga skola

Nårunga
Det blir ingen tv-sänd Vi i femman-final för Nårunga skola. Men oj vilken spänning Lisa Karlsson och Anton Stålberg bjudit lyssnarna på!
 
Spänningen var olidlig då Anton Stålberg och Lisa Karlsson från Nårunga skola i eftermiddags ställde upp i Vi i femmans tv-kval, där 25 tävlande lag landet runt skulle bli fyra.
 
Lisa och Anton var taggade inför uppgiften, och fick köra igång med 14 snabbfrågor innan tävlingen gick över till a- och b-frågor.
– Det är helt klart att det är final, svårighetsgraden är höjd, konstaterade domaren Staffan Kulneff, som i halvtid kunde berätta att det var oerhört jämnt läge mellan alla tävlande lag och att det inte var många poäng som skilde dem åt.
 
På ja- och nej-frågorna briljerade Lisa och Anton smed 11 rätt av 14 möjliga. De hade, bland annat, full koll på vem Ingmar Bergman var, hur Amnesty Internationals symbol ser ut och att Thomas Sekelius vunnit priset årets HBTQ-youtuber.
 
Efter detta låg laget någonstans i mitten av startfältet poängmässigt, och än fanns det många poäng kvar att plocka. Olidlig spänning, som sagt.
 
Men då poängresultaten från samtliga av landets P4-stationer kommit in stod det klart att Nårunga skola blir utan en finalplats, vilket gjorde stämningen i radiostudion i Borås aningen dämpad.
 
Men. Nårunga skola är, inte att förglömma, Sjuhärads mästare och har både bjudit lyssnarna på spännande underhållning och visat prov på stor allmänbildning.
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.