Inte ens nära i Lisebergshallen

Handboll

Alingsås var ute efter revansch mot Redbergslid.
Men det blev istället tredje raka segern för de vita eleganterna mot ett svagt AHK.

Det är en väldigt besviken Mikael Franzén som summerar sina känslor för AT-sporten efter förlusten:
– Jag är oerhört besviken på hur vi hanterar den här matchen. Jag tycker ändå vi har ett anfallsspel idag som fungerar mot 3-2-1 bättre än vad det gjort tidigare, men då gör vi massor av tekniska fel. Det handlar om felval som jag inte vet var dom kommer ifrån, och RIK straffar oss på dom, säger han.
– I första halvlek bränner vi alldeles för mycket och det tvingar oss att jaga, då blir det tekniska fel på det. Jag tycker som sagt anfallsspelet mot offensivt försvar lyft sig, men då får vi istället inget med oss bakåt och inga räddningar.

AHK tvingade hemmatränare Jasmin Zuta till time-out efter 12.55 och ledning 5–4. Några minuter senare gjorde Mishels Liaba 8–5 till sitt AHK men istället för ett litet ryck, började Redbergslid komma ikapp mer och mer. Bakåt rann RIK igenom centralt, antingen genom inspring på linjen, instick eller genombrott bakom ett stundtals väldigt vilset AHK-mittblock.

Efter 23.37 var RIK förbi genom 10–9 från Simon Örtelind och ledningen för hemmalaget fortsatte växa. Albin Stenberg dunkade in 16–11 med 13 sekunder kvar innan Niclas Barud fick in en reducering precis innan paus.
Mikael Franzén gjorde ett par förändringar till andra halvlek när Pontus Axelsson ersatte Rickard Frisk i mål och William Andersson Moberg fick förtroendet från start.
Det såg också ut att ge önskad effekt.

Axelsson inledde bra i mål och AHK fick in några enkla bollar bakom Tobias Thulin. När Felix Claar gjorde 17–16 var man på gång, men en utvisning på just Claar skickade in en näve grus i maskineriet strax därpå. AHK hängde med ytterligare några minuter, tills dess att Samuel Lindberg satte 23–21.
Sedan rann matchen AHK ur händerna likt finkornig sand.
De kommande elva minuterna vann RIK nämligen med hela 7–0 och matchen var avgjord. Mikael Franzén försökte med två snabba time-outer men inget hjälpte.
– I första timeouten pratade vi om att spela enkelt och hålla oss till de spelval vi satt upp, samtidigt som vi bytte lite spelare. Andra handlade mer om att jag var trött på hur vi såg ut, det såg ut som att vi hade gett upp. Den spelade ingen roll så, det handlade om att vi skulle gå för det hela vägen.

Mer om matchen i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher