Lang klar för Alingsås – ersätter Persson

Handboll

Alingsås HK stärker upp högerniopositionen.
Andreas Lang, 21 år och spelande i Ricoh HK, har skrivit på för de två kommande säsongerna och ersätter därmed Magnus Persson.

Lang är för tillfället den med flest spelmål i Ricoh, 93 stycken närmare bestämt, och har bland annat varit uttagen i ligalandslaget under ledning av Dennis Sandberg.
Från och med nästa säsong spelar han i Alingsås HK.
– Jag har varit i Ricoh i nästan fyra år och kände att jag ville byta miljö för att fortsätta att utvecklas. Det känner jag att jag får en bra möjlighet till i Alingsås. Det är en bra klubb med bra spelare och jag ser fram emot att spela där, säger Lang.
Mikael Franzén ser utvecklingsmöjligheter i Lang.
– Andreas är en av de mest spännande högerniorna i Sverige just nu och med sin spelstil, som är en hybrid mellan skott och genombrott, ser vi honom som ett perfekt tillskott för vår trupp och spelidé nästa säsong. Vi är glada att Andreas valde att utvecklas vidare hos oss för att ta nästa kliv i karriären.
Värvningen innebär dessutom att det definitivt inte blir någon Magnus Persson i Alingsås HK kommande säsong.
– Magnus vill utomlands och sitter på ett utgående kontrakt. I dagsläget har vi två kontrakterade på högernio, Johan Nilsson och Andreas Lang, säger Klubbchef Christer Mårtensson.

Med andra ord är ett nytt kontrakt med Magnus Persson inte aktuellt?
– Med Nilsson och Lang på högernio har vi fullt på den positionen, så vi har valt att inte förlänga med Magnus Persson.
 
Läs mer i lördagens AT.
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.