Arkivbild. Sveriges Radio
SJUHÄRADS MÄSTARE. Nårunga skola blir inte ett av de fyra lag som tävlar i den tv-sända finalen av Vi i femman. Men Sjuhärads mästare är de!
Arkivbild. Sveriges Radio
SJUHÄRADS MÄSTARE. Nårunga skola blir inte ett av de fyra lag som tävlar i den tv-sända finalen av Vi i femman. Men Sjuhärads mästare är de!

Nårunga vann rysarfinal

Nårunga

Vilken rysare det blev när Nårungaeleverna Anton Stålberg och Lisa Karlsson vann finalen av Vi i Femman i P4 Sjuhärad. Inför det avslutande momentet Stegen låg de under med fyra poäng, men slog till med en 10-poängare och vann matchen!

Nårunga låg under hela matchen, men gav aldrig slaget förlorat.

Det var fyra mycket duktiga elever som kämpade, men hela tiden låg Örbyskolan steget före. När finalen bröts för nyheter, så låg Nårunga under med 12-6.

Kampen tätnade

Dock så hämtade Nårunga  igen nästan hela underläget när domare Staffan Kulneff rättat ja- och nejfrågorna, där samtliga fyra tävlande individuellt fick svara på frågor under 20 sekunder.

Anton och Lisa fick ihop 10 poäng mot motståndarnas 5. Skillnaden mellan lagen var nu bara en poäng.

Snabbfrågorna

I de sista snabbfrågorna tappade Nårunga igen och låg under med fyra poäng. Många hade nog gett upp hoppet om seger, men inte Lisa Karlsson och Anton Stålberg.

De slog till med ett svar på Stegens svåraste nivå, 10-poäng. Örbyskolan svarade på 8-poängsnivån. Det som söktes var en ordklass.

– Sjuhäradsbygden, vi har ett resultat, sa domare Kulneff.

Han berättade att endast ett lag svarat rätt och det laget var vinnare.

Alla boende i Nårungaområdet och hela Vårgårda kommun, som lyssnade på matchen, bet nervöst på naglarna i denna olidligt spännande final. Det kändes som evigheter innan domaren berättade att vinnare var Nårunga!

Lokalt bragdguld

Vilt jubel bland Nårungaeleverna. När programledaren frågade Lisa och Anton hur det kändes var de så tagna att de bara ruskade på sina huvuden och inte kunde prata!

Vilken upphämtaning, väl värd en lokal bragdmedalj.

AT gratulerar alla duktiga elever i Nårunga klass 5A till segern i Vi i femman!

På torsdag denna vecka är Nårunga med i TV-kvalet, där 25 lokala segrare gör upp om fyra platser i TV-finalen. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher