Foto: STEFAN SAMUELSSONSKYLTARNA SKA BORT. Turistbyråns personal Carina Lundgren, till vänster, och Hanna Ahlström packar nu ihop i Estrad.
Foto: STEFAN SAMUELSSON
SKYLTARNA SKA BORT. Turistbyråns personal Carina Lundgren, till vänster, och Hanna Ahlström packar nu ihop i Estrad.

Nu är turistbyrån stängd

alingsås

En epok är över. Nu har turistbyrån i Alingsås stängt.
– Men verksamheten försvinner ju inte, säger turistassistenten Hanna Ahlström lugnande.

I förra veckan kom beskedet från kultur- och fritidsförvaltningen att kommunens fysiska turistbyrå stängs den 13 februari och att turistverksamheten ska göras om för att bättre passa ett mer digitaliserat samhälle.

Det har varit snabba ryck, men när AT tittar in strax före stängning på tisdagseftermiddagen säger både Hanna Ahlström och hennes kollega Carina Lundgren, turistbyråansvarig, att det ska bli roligt att arbeta på ett nytt sätt.

– Fast lite sentimentalt är det i dag. Vi har ändå varit här i nästan fem år, säger Carina Lundgren.

Hur länge det har funnits en turistbyrå i Alingsås är oklart, men Carina lovar att kartlägga historiken innan hon och hennes kollega öppnar en turistinformation i museets nedervåning senare i år. Som AT skrev i förra veckan kan det bli i sommar, eller möjligen under våren.

Nu ska alltså nya arbetsformer för turistverksamheten skapas. Carina Lundgren och Hanna Ahlström tycker att det är ett naturligt steg eftersom antalet besökare till turistbyrån har minskat de senaste åren.

– Det är den här utvecklingen man ser. Det frigör tid. Vi ska möta människor både digitalt och ute på stan, säger Hanna.

– Och vid större besöksmål, fyller Carina i.

Fotnot: Den som vill komma i kontakt med turistbyrån hänvisas från och med nu till e-post och telefon.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher