Pressbild: Njutafilms/Studio S
FÖRST UT. I morgon visas  En flodhäst i tesalongen på Palladium, då säsongens första Filmrulle med krubb arrangeras.
Pressbild: Njutafilms/Studio S
FÖRST UT. I morgon visas En flodhäst i tesalongen på Palladium, då säsongens första Filmrulle med krubb arrangeras.

Nypremiär för filmrulle med krubb

Alingsås

I dag, onsdag, är det säsongspremiär för Filmrulle med krubb på Palladium. Då visas den brittiska filmen En flodhäst i tesalongen och brittiskt blir det även på tallriken.

”En sommarlätt historia med charmerande storhetsvansinne. En stilla drift med kulturelit, överklass, new age-mumbo jumbo, som samtidigt bjuder på sex, hotar med tidelag, romantiserar alkoholism och lockar med Downtown Abbey-miljöer.”

Så skrev SVT:s filmrecensent Fredrik Sahlin om En flodhäst i tesalongen, och gav den samtidigt fyra av fem i betyg. Filmen handlar om Ted Wallace, ett försupet och förlegat vrak till teaterskribent, som har avskedats från tidningen han skrev åt och spenderar dagarna med att bespotta den omvärld som inte förstår hans skarpsinne. Gamle vännerna Lord och Lady Logan förbarmar sig över honom på deras herrgård, där det tydligen har skett en del oförklarliga mirakel. 

Nästa Filmrulle med krubb arrangeras den 28 mars. Då är det den tyska titeln In the Fade, med den prisade skådespelerskan Diane Kruger, som visas på Palladium.

Den 18 april blir det franskt, då feelgood-komedin 50 vårar visas. Bakom Filmrulle med krubb står Alingsås kulturhus i samarbete med restaurang Amvrosia.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher