Foto: Urban Kärvling
FILMVISNING HÄR? Ska hörsalen/lässalen i biblioteket byggas om och bli en tillfällig biograf?
Foto: Urban Kärvling
FILMVISNING HÄR? Ska hörsalen/lässalen i biblioteket byggas om och bli en tillfällig biograf?

Planerar för bio i biblioteket

Vårgårda

Kommunstyrelsen valde att fortsätta det detaljplanearbete som redan inletts och som omfattar fastigheten Staren 1 där biografen ligger. Istället kan det bli bio i biblioteket.

– Det har varit mycket krångel runt nuvarande detaljplan. Nu gör vi rätt och chansar inte en gång till, säger Bengt Hilmersson (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Det var i december som Länsstyrelsen beslutade att kommunen måste agera, då inget bygglov kunde beviljas för biografen. En uppfattning som också Mark- och miljööverdomstolen kommit fram till.

Därför beslutade Myndighetsnämnden Bygg o Miljös att stänga den populära och välbesökta biograf Rialto samt att projektor och duk måste monteras ned i lokalen och skylten på fasaden tas ned.

Det är helt klart att det inte blir någon filmvisning i nuvarande lokaler under innevarande år efter 1 mars då det är slut. Men det finns planer på en tillfällig lokal för filmvisning.

– Vi gav förvaltningen i uppdrag att gå vidare med planerna på att göra om bibliotekets hörsal med gradäng, för att kunna visa film, säger Bengt Hilmersson.

Hörsalen/lässalen rymmer i dag 80 personer och vid en ombyggnad skulle det kunna bli 45 sittplatser plus scen, en lokal även för föreläsningar, mindre teateruppsättningar med mera. 

Läs mer i lördagstidningen

  • Kanske får flytta tillbaka
  • Bions förkämpe besviken över beslutet

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher