Arkivbild: BJÖRN DINAU

Räddningstjänster fördjupar samarbete

Alingsås

Räddningstjänstförbunden i Göteborgsregionen förändrar sitt arbetssätt – nu har räddningstjänsten i Alingsås och Vårgårda anslutit sig till Storgöteborgs ledningscentral.

Det ställs allt större krav på att varje räddningstjänstförbund ska ha förmåga att klara större händelser som järnvägsolyckor, större skogsbränder eller olyckor med kemikalier inblandat.

– Det är otroligt kostsamt att bygga upp en egen organisation med materiel och personal med spetskompetens för till exempel kemolyckor, säger Börje Lindgren, räddningschef i Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund.

För att enklare kunna dela med sig av kompetens och materiel mellan kommuner har räddningstjänstförbunden i Göteborgsregionen inlett ett allt mer fördjupat samarbete.

Som en del i det ansluter sig alltså Alingsås och Vårgårda till ledningscentralen Storgöteborg, där förutom Göteborg även Lerum, Kungsbacka, Mölndal, Partille och Härryda ingår.

Artikeln har tidigare publicerats i sin helhet i papperstidningen och e-tidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.