En av Brings lastbilar fick taket uppskuret och gods stals när lastbilen stod på en verkstad i Vårgårda. Foto: Filip Landqvist

Skar upp taket – stal ur lastbil

Vårgårda

Natten mellan måndag och tisdag tog sig ett okänt antal gärningsmän in genom taket på en verkstad i Vårgårda. Väl inne på verkstaden skar de upp taket på en av Brings lastbilar och stal gods.

– Det är oklart varför lastbilen befann sig på verkstaden och det är oklart vilka värden det är på godset som tillgripits, säger Camilla Tedefjord förundersökningsledare på polisen i Alingsås.

Enligt uppgifter till Alingsås tidning är det bland annat teknik som stulits.

Teknisk undersökning gjord

Stölden upptäcktes när lastbilen kom till Borås för att lämna av godset. Verkstaden har också gjort en polisanmälan om inbrott och när man förstod att de båda händelserna hängde samman kunde man komma fram till att det hela hänt under natten mellan måndag och tisdag.

– Lokala tekniker i Borås har gjort en teknisk undersökning av lastbilen och det har även gjorts en teknisk undersökning på platsen i Vårgårda, säger Camilla Tedefjord.

Finns skospår

Den tekniska rapporten är ännu inte helt klar. Men det enda som polisen har att gå på i nuläget är skospår och klädfibrer. Det finns ju dock inget att matcha dessa emot.

– Spårmässigt är det inget som vi kan driva vidare just nu, säger Tedefjord.

Det finns ingen kameraövervakning på platsen. 

Tedefjord berättar att både taket till verkstaden och lastbilen har skurits upp men hon kan inte säga mer exakt hur detta gått till.

Utöver stölden i lastbilen ska verkstaden inte ha blivit av med något och det är inte klarlagt varför lastbilen befann sig på verkstaden, som ligger strax utanför Vårgårda.  

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.