Sköt snöplogningen av konstgräsplaner bättre!

Alingsås

Sköt plogningen av konstgräsplaner bättre! I Alingsås har vi numera tre konstgräsplaner varav två stycken som är nya i en satsning inom fotbollen. Dessa planer är dock omöjliga att spela på då det ligger en decimeter snö över planen. Kommunen måste sköta plogningen av konstgräsplanerna bättre.

Nu när klubblagen i Alingsås gjort en stor satsning av pengar på konstgräsplaner så känns det som att det var en onödig investering om vi ändå inte kan spela på planerna. Istället tvingas vi att ställa in träningarna eller gå ut och löpträna. Därför anser jag snöplogningen av planer måste fungera bättre. 

Fotbollsklubbarna i Alingsås har satsat så mycket pengar på konstgräsplaner, men idag känns det mest som att man fått falska förhoppningar. Det leder till att ungdomarna istället kommer att sitta hemma mycket mer på grund av att man ställer in träningarna. Vi vet att det är väldigt viktigt att ungdomarna har en meningsfull fritid och inte sitter hemma vid datorer, mobil och spelkonsoller. Eftersom man har längtat efter konstgräsplanerna så det känns som att man får grusade förhoppningar.

Kommunen har sedan länge vetat om att det skulle byggas två nya konstgräsplaner och borde haft tid att förbereda sig inför vintern och eventuell skottning. Man har kommit överens med kommunen om att skottningen skulle skötas av dem men ändå så ligger snön där och man får återigen ställa in träningar. Det finns säkert några där ute som tänker att man kan spela fotboll inomhus istället på vintern och gå ut sen när det blir varmare och inte är någon snö. Till er säger jag att inomhusfotboll är en helt annan sport är vad fotboll är.

Det blir väldigt onödiga pengar som har spenderats på konstgräsplaner som inte ens kan användas för att kommunen inte skottar planerna. Dessutom har man byggt upp förhoppningar för föreningar och speciellt ungdomar att de ska kunna spela fotboll året om. Många lägger ner sin själ i fotbollen, som blir en del av sin identitet och när man tvingas ställa in träningar så krackelerar det i kanterna och det blir en saknad inombords när behovet inte tillgodoses.

För att fotboll ska fungera året runt krävs inte bara en konstgräsplan utan det krävs även en hel organisation för att fotbollen ska fungera året om. Det är dags att kommunen tar ett helhetsgrepp kring situationen och möjliggör spel på konstgräs året runt.

  • Besviken elev på Alströmergymnasiet
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.