Foto: Pressbild
KOMMER SAMMAN. Jack Vreeswijk och CajsaStina Åkerström kommer samman på scen i en hyllning till sina fäder.

Spelar i sina fäders fotspår

Alingsås

Under hösten spelade Jack Vreeswijk och CajsaStina Åkerström föreställningen Du och jag, farsan för utsålda hus landet runt. Nu ger de sig ut på vägarna igen, och den 16 mars stannar de i Alingsås.
– Det här är bland det absolut roligaste jag gjort i livet, säger CajsaStina Åkerström.

Du och jag farsan är CajsaStina Åkerströms och Jack Vreeswijks hyllning till sina fäder Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk, två giganter inom svensk musikhistoria. Tillsammans bjuder CajsaStina och Jack publiken på en föreställning där de framför flera av de mest kända och omtyckta låtarna av Fred och Cornelis, blandat med anekdoter från två innehållsrika liv.

– Det blir mycket skratt och en och en annan tår. Vi berör de olika delarna i våra fäders liv och karriärer, och tar fram sådant som kanske inte folk vet om. Vi pratar också om hur de har påverkat oss, professionellt och privat, och varvar detta med egna låtar och möts i en hel del duetter, berättar CajsaStina.

Jack och CajsaStina är inga nya bekantskaper för varandra, utan har mötts flertalet gånger genom åren.

– Vi har råkats flera gånger när vi spelat på samma visfestivaler och andra ställen. Jack har också sjungit på en av mina plattor. Vi har gemensamma referensramar genom våra fäder och har utvecklat en varm vänskap, som nästan är närmare ett syskonskap.  

Hela intervjun med CajsaStina Åkerström publicerades i AT i torsdags

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.