Svårt att vara anonym i en liten kommun

Alingsås

Det är med förfäran man läser insändarna från den person som kallar sig ’’Mångårig medarbetare på KLK’’.

Att under anonym signatur på detta vis förtala personer nämnda vid namn är inget annat än fegt. Att Alingsåstidningen väljer att publicera detta med den förklaring som ges i kommentarsfältet känns märkligt.

Har man så god kompetens och anser sig ha så rätt så ska det ju inte vara några problem att stå för sina åsikter. Med ledning av vad hen skriver kan man börja fundera vem denna person är. En person som arbetat på Kommunledningskontoret och har gjort så i många år. Hen verkar ha god insyn i vad som händer och sker i organisationen. Hen tror sig uppenbarligen ha väldigt god insikt i hur MBL fungerar och när det kan eller ska förhandlas.

Kanske har personen egna erfarenheter av hur man gör bort sig i sammanhanget? Man tänker ju osökt på förra chefen på IT, en person som det pratas mycket om i kommunen, som även förekommit i Alingsåstidningen tidigare. Det är svårt att vara anonym i en liten kommun. Hen är ju nästan en offentlig person.

Vad hen däremot lyckas med är att flytta stålkastarljuset bort från sakfrågan som de fem fackförbunden gemensamt belyser i tidningsartikeln den 27:e januari. Men det är väl inte så konstigt med tanke på hur obekvämt detta måste vara för de inblandade på KLK.

Man blir ju alldeles förfärad när man hör hur det går till på kommunledningskontoret. I förra veckan blev två fackliga företrädare utkastade från ett samverkansmöte på KLK. Kommunens unga välavlönade controllerchef höll detta möte, och fann för gott att be de fackliga företrädarna lämna mötet då han väl tyckte att de var besvärliga med alla frågor de ställde. Detta möte var ett samverkansmöte, men det visar väl bättre då hur kommunens högsta tjänstemannaledning samverkar och behandlar de fackliga representanterna.

Det händer mycket i kommunen just nu, men allt kommer nog fram förr eller senare, för som sagt Alingsås är en liten kommun där det är väldigt svårt att vara anonym.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher