Foto: MIKEY LENNARTSSON

Teamet mosade Falkenberg

Bowling

Team Alingsås visade ingen gästvänlighet hemma mot bottenlaget Falkenberg.
Det handlade istället om ren utklassning när hemmalaget vann med 16–4.

Alingsåsarna fortsätter kampen om topp fyra-placeringarna som ger slutspel senare i vår. Hemma mot Falkenberg blev det två säkra poäng sedan man spelat ut gästerna.

– Vi har några riktigt tuffa matcher framöver, Clan och Göta hemma, Pergamon, Boden och Stureby borta där alla lag är potentiella slutspelslag. Därför var den här segern skön. Det är många spelare som verkligen höjt sig den här säsongen och vi kan avlasta varandra, det är förtroendeingivande, säger Joakim West.

West var själv klart bäst på lördagsförmiddagen med sensationella slutpoängen 1 010. Det var till och med nära att han fick sätta den perfekta punkten, men en ensam kägla i näst sista rutan snuvade honom på en 300-serie.

– Riktigt kul, den bästa seriematchen jag gjort på fyra år och jag tror det är det högsta resultat som en högerhänt gjort i den här hallen på sju-åtta år, säger han med ett leende.

Team Alingsås satte an tonen redan i första serien som man sopade hem 5–0. Andra serien innebar en mer eller mindre säkrad totalseger då Teamet gick ifrån till 4–1 och ledning 9–1 totalt. Det skulle krävas en kollaps i de två sista serierna för att Falkenberg skulle ha skuggan av en chans men så blev det inte.

Istället vann Alingsås tredje med 4–1 och andra med 3–2, där slutsegern skrevs till 16–4. Bäst efter Joakim West var Emanuel Jonsson på 932 och James Gruffman på 898.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.