Foto: MIKAEL SVENSSON

Teern tillbaka på hemmaplan som vinnare

Handboll

Han fick de klart starkaste applåderna, både när han sprang in på plan och när han gjorde mål.
Mot Skövde rådde det ingen tvekan om att hemmapubliken saknat Fredrik Teern.

För en gångs skull var det Fredrik Teern som sprang in sist av alla AHK:are inför matchen.

Det gav nämligen publiken en chans att jubla lite extra åt sin två meter långa och 105 kilo tunga kelgris som inte spelat hemmamatch sedan i maj 2017.

– Fantastiskt skönt, väldigt roligt med mycket folk och fantastisk atmosfär. Jag fick ett otroligt fint välkomnande, det var jättekul, säger Teern med ett leende.

– Det är klart det värmer jättemycket i hjärtat när man hör publiken jubla. Det har varit några långa månader sedan skadan så jag kan bara säga tusen tack till fansen för det.

Teern och AHK fick dock det svettigare än väntat mot IFK Skövde, ett lag man på hemmaplan haft förhållandevis lätt.

Matchen avgjordes först i slutminuten, en högdramatisk sådan. Felix Claar sköt i stolpen med 50 sekunder kvar och 24–24 på tavlan. Skövde vände på spelet, tog timeout och pratade ihop sig. Men när veteranen Kristian Svensson skulle spela igång matchen igen, stod han för en tung teknisk miss vilket gav AHK bollen.

Med bara sekunder kvar att spela, drog Felix Claar in en ”underjamare” i taket förbi Marcus Holmén och segern var säkrad.

– Första halvlek är ändå rätt bra och vi leder med fem mål. Men i andra missar vi en del lägen och gör inte riktigt hemjobbet, samtidigt som Skövde krigar hela matchen. Vi gör inte riktigt jobbet.

Spökade matchen mot Hammarby, där matchbilden var liknande?

– Jag vet inte. Det borde inte vara så svårt med den här atmosfären, men idag krigar vi i alla fall på. Mot Hammarby blev det ju kaos i princip, idag var vi lugna hela halvleken och fick vettiga avslut.

Vad säger du om din insats?

– Jag tycker det gick bra överlag och det är skönt att vara tillbaka. Matchtempot har man inte riktigt än men det ska slipas bort med tiden.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.