Tjuv tände eld på gasolflaska

Herrljunga

En inbrottstjuv som blev avslöjad på lördagsmorgonen försökte hindra ett efterföljande genom att tända eld på en gasolflaska. Mannen sitter nu gripen för stöld och olaga hot.

Det var en privatperson som på lördagsmorgonen larmade polis om en misstänkt stöld i trakten av Grude, i Herrljunga kommun. Vittnet följde efter gärningsmannens bil i väntan på att polis skulle anlända. Färden gick mot Kvinnestad där den misstänkte gärningsmannen stannade till. Han ska därefter ha tänt eld på en gasolflaska och ställt den på vägen för att hindra vittnet att följa efter honom.

Efter att polis gripit mannen hittade de misstänkt stöldgods i hans bil. Godset trots komma från inbrott i ett ännu okänt antal garage och uthus. Den gripne mannen är misstänkt för stöld, samt för olaga hot mot anmälaren som följde efter honom.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.