• Arkivbild: MÅRTEN ÖHMAN
    TAR ÖVER. Kultur och fritid har numera ansvaret för turistverksamheten. Turistbyrån i Estrad är stängd från och med onsdag.
  • Arkivbild: MIKEY LENNARTSSON
    Carina Lundgren, Alingsås Turistbyrå.

Turistbyrån stängs inom kort

Alingsås

Redan på tisdag stänger Alingsås kommun sin fysiska turistbyrå. Turistverksamheten ska göras om för att bättre passa ett mer digitaliserat samhälle.

Tisdagen den 13 februari blir sista dagen som turistbyrån har öppet i Estrad Alingsås. Det uppger kultur- och fritidsförvaltningen i ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen.

Stängningen är en följd av att turistbyrån och övriga funktioner med fokus på turism flyttades över från Alingsås Business Center till kultur och fritid vid årsskiftet.

AT har tidigare berättat om att den ansvariga för turistbyrån, Carina Lundgren, varit kritisk mot att kommunen haft så bråttom med den här förändringen och att ingen hade talat med henne innan ärendet kom upp på kommunfullmäktiges dagordning.

– Men beslutet togs och nu har det landat. Det ska bli jättespännande, säger hon till AT.

Under våren kommer hon och hennes kollega, en turistassistent, att jobba med de digitala kanalerna, bland annat  att uppdatera hemsidan kafestaden.se.

Under våren eller senast till sommaren ska det finnas turistpersonal i museets nedervåning under vissa öppettider.

– Nu på vintern är det inte många besökare, säger Carina Lundgren.

I pressmeddelandet framhålls att en av anledningarna till att Turistbyrån stänger nu är att det är en bit kvar till högsäsong, vilket ger arbetsro för att hitta rätt i de nya formerna.

Ett inriktningsbeslut kommer också tas i Kultur-och fritidsnämndens vårbudget.

Läs mer i AT på lördag. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher