Arkivbild: MÅRTEN ÖHMAN

Varnar för blötsnö och blåst

hela området

Ett busväder med mycket blötsnö och blåst är på väg in över Västsverige. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för bland annat Alingsåsområdet, området kring Göta älv och Sjuhärad.

Snöfallet ska, enligt meteorologerna, komma in under söndagskvällen och sedan ska nederbörden fortsätta att falla under natten och hela måndagen. Det blir omväxlande snöfall, snöblandat regn och regn. Temperaturen kommer att hålla sig runt noll.

Det kan bli 5-10 centimeter snö eller blötsnö, lokalt mer, spår SMHI. Det är risk för halka och kanske också snödrev på vägarna och dessutom risk för hårda sydliga eller sydostliga vindbyar. Mest ska det blåsa under måndag eftermiddag, 17-18 meter per sekund i byrarna.

Klass 1-varningar är också utfärdade för Halland, södra Småland och stora delar av Skåne. Snöfallet sprider sig under söndagskvällen och natten mot måndag upp över större delen av Götaland, Svealand och sydligaste Norrland.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.