AHK har hittat Frisks ersättare

Handboll

Det är definitivt att Rickard Frisk lämnar. Under torsdagseftermiddagen kunde AHK presentera hans ersättare.
– Det känns som att det kommer passa mig och min spelstil som målvakt bra, säger nyförvärvet Niklas Kraft.

24-åringen spelade i OV Helsingborg den gångna säsongen. Han har IFK Ystad som moderklubb och har tidigare representerat HK Malmö och IK Sävehof.
Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med Alingsås HK.
– Först och främst känns utvecklingspotentialen för mig i Alingsås väldigt bra. Dom är kända för att förädla unga spelare och göra dom bättre, det är det jag siktar på med. Dessutom har dom ett redan intressant lag som bara kommer bli bättre och bättre med ett av ligans starkaste försvar, säger han i ett pressmeddelande från klubben.

Kraft, som mäter 193 centimeter och väger 93 kilo, kommer tillsammans med Gustav Skagerling och Pontus Axelsson utgöra nästa säsongs målvaktstrio.
– Konkurrenssituationer tycker jag är helt nödvändigt för att ta ett steg framåt. Sedan tror jag vi som målvakter kommer passa bra ihop med många matcher om vi får spela i Europa, så det är en intressant situation, säger Kraft som är väl bevandrad i Alingsåsområdet.
– Min sambo kommer från Göteborg och jag kan västkusten sedan tiden i Partille, men visst är den en omställning och en nystart. Jag är övertygad om att det kommer klaffa.

Klubbchefen Christer Mårtensson menar att man hittat en målvakt som passar in i klubbens synsätt.
– Där känner vi att vi hittat helt rätt med Niklas Kraft. Han är fortfarande ung men har stor erfarenhet av Handbollsligan, en spännande målvakt på både kort och lång sikt, säger han i samma pressmeddelande.

Rickard Frisk lämnar efter fyra säsonger i AHK. Han blir proffs utomlands, men vilken klubb det handlar om vill inte AHK gå ut med i nuläget av respekt för hans kommande klubb.
– Det är klart det är tråkigt att Rickard lämnar oss men samtidigt känns det bra att vi kan utveckla spelare som tar klivet vidare i sin karriär, säger Mårtensson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.