Arkivbild: MÅRTEN ÖHMAN
Karen Brødsgaard lämnar AHK efter säsongen för att bli huvudtränare för Ålborgs damer.

AHK:s assisterande lämnar

Handboll

Alingsås HK:s assisterande tränare Karen Brødsgaard blir huvudtränare – i Ålborg.
Efter säsongen lämnar hon AHK och tar över den danska klubbens damlag.
– Det är aldrig roligt att lämna något man trivs med och tycker om, men jag har fått en rolig och spännande utmaning och möjlighet att ta nästa steg i min karriär, säger hon i ett pressmeddelande från AHK.

I sommar vänder Karen Brødsgaard hem till Danmark.

De två senaste säsongerna har hon varit assisterande tränare till Mikael Franzén i AHK, och den här säsongen har den dubbla olympiska mästaren även varit huvudansvarig för klubbens farmarlag.

Men nu väntar ett nytt uppdrag som tränare för EH Ålborg som leder den näst högsta ligan i Danmark.

– Mikael Franzén gav mig chansen att komma och assistera honom och jag har honom att tacka för mycket. Jag har varit privilegierad som har fått jobba i klubben med fantastiska människor och spelare. För mig har det varit en fantastisk resa. Sen vill jag inte helt säga farväl, utan ni kommer att få se mig i Alingsås och Estrad även efter den här säsongen, men då som åskådare, säger hon.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.