Alingsås kommun ska spara pengar på barnens bekostnad

Alingsås

I lördagens Alingsåstidning kunde man läsa om hur bra det gick för Alingsås kommun förra året. Det blev ett överskott på hela 125 miljoner kronor. Fantastiskt! Man kunde även läsa om flerårsstrategin för 2018-2020, där man bland annat ska förbättra föräldrars nöjdhet med sitt barns förskola och skola, liksom andelen elever i årskurs 9 som är behöriga till gymnasieskolan.

Detta rimmar illa med att vi föräldrar till barnen i förskoleklass på Ängaboskolan förra veckan fick besked om att de tre nuvarande förskoleklasserna till hösten ska slås ihop till två ettor. P g a det ekonomiska läget i kommunen behöver klasstorlekarna ses över. Detta resulterar i att mitt barn till hösten kommer att få gå i en klass med 28 barn.

Hur kan ni tycka att det är rimligt med så stora klasser? Kunskapsnivån sjunker i skolorna och ni undrar varför!

Barnen är vår framtid! Sluta spara pengar på deras bekostnad!

  • En missnöjd förälder
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.