Är det ett gott omen?

Sporttankar
Handbollsligan 2017/2018 avslutades som bekant i onsdags med en snöplig förlust för AHK i rivalmötet med Sävehof. Jag skulle ändå tro att spelarna skakade av sig den ganska snabbt eftersom förlusten inte innebar någon tabellförändring samt att SM-slutspelet stundar.
 
Sett till säsongen har AHK hållit en hög nivå och en tredjeplats är helt klart godkänt. Sett till fjolårets säsong är det en förbättring med två placeringar och två poäng. Nu har laget förvisso inte plockat poäng mot toppduon IFK Kristianstad och Malmö, men man har ändå visat att man kan spela jämnt med dom.
 
På måndag drar slutspelskarusellen igång för AHK-spelarna och de kommande dagarna handlar om att slipa på detaljer och förbereda sig mentalt för att kunna leverera – och kanske överprestera – de närmaste månaderna.
 
Ett pånyttfött Ystads IF, som avslutade Handbollsligan med sex raka segrar, blir knappast någon aptitretare för AHK. 1–1 i matcher i vintras och om man jämför båda lagen känns AHK strået vassare. Samtidigt avgörs inte en matchserie på pappret utan på planen.
Kollega Christian Stål tror på 3–2 i matcher för AHK. Undertecknad siar fyra tuffa matcher där vågskålen kommer väga över till AHK:s fördel i tre av dom.
 
Efter den tredje kvartsfinalen väntar ett avbrott i slutspelet på grund av landslagsuppehåll. Inte så mycket att göra åt, men håll med om att det är lite trist och lite av en partydödare. Att det ska dröja en hel månad från första till en eventuellt femte och avgörande kvartsfinal är inte något annat än segt. Å andra sidan är väl spelarna vana eftersom det varit så även tidigare år.
 
2018 års upplaga av SM-slutspelet i handboll ska bli en höjdare att följa. Seriesegraren Kristianstad får, föga oväntat, gälla som förhandsfavorit tack vare slutspelsrutinen, seriesegern och blott sju förlorade poäng under säsongen.
 
AHK har varit i final de fyra senaste åren, men torskat mot Kristianstad i tre raka.
 
När AHK vann SM-guld 2014 slutade man trea i dåvarande elitserien. Den här gången slutade man återigen trea. Ett gott omen?
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.