Foto: TOTTE VESTERLUND
LETAR. Polisen sökte av området med hundar efter skjutningen.

Åtal dröjer efter skjutning

Alingsås

Totalt sex personer är misstänkta för brott efter vinterns skjutning på Bollvägen – två unga män sitter fortsatt häktade i väntan på åtal.

Det var i mitten av januari som polis fick larm om skottlossning i en lägenhet på Bollvägen. I bostaden påträffades en skottskadad man. Två skott ska ha avlossats. Ett av dem träffade offret i armen, det andra skottet touchade hans huvud.

Ganska omgående greps polis en 20-årig man som misstänkt för gärningen. Upprinnelsen till skjutningen är av allt att döma en utpressnings- och misshandelshistoria som inträffade några dagar innan larmet om skottlossning kom.

– Vi har en ganska bra bild av vad som har hänt, men det är komplicerat med olika händelser som går in i varandra, säger Johan Fröjelin, åklagare.

Under utredningen har det väckts misstankar om en rad olika brott. I huvudsak handlar det om två händelser – den inledande utpressningen och misshandeln, och den efterföljande skjutningen som inträffade någon dag därpå.

Det som drar ut på tiden är utredningen av den efterföljande skjutningen. Åklagaren inväntar fortfarande svar på analyser som Nationellt forensiskt centrum har gjort. Till det kommer ytterligare tid som behövs för att analysera samtalslistor och innehåll i beslagtagna telefoner.

Den 20-årige mannen som greps misstänkt för skjutningen sitter idag häktad för försök till mord, grov utpressning och grov misshandel. Till det kommer en 23-årig man som sitter häktad för två fall av grov misshandel, samt grov utpressning, stöld och misshandel. Misstankar finns mot ytterligare fyra personer.

Läs hela artikeln i torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.