Foto: Alingsås kommun
DIGITALT FOKUS. Bibliotekarierna Anna Ragnarsson och Liv Örneryd visar Press Reader på Alingsås bibliotek.

Biblioteksvecka med digitalt fokus

Alingsås

Nästa vecka infaller All digital week, en europeisk kampanj med syfte att öka den digitala användningen. Alingsås bibliotek hänger på och slår ett slag för sina e-tjänster.

Ett antal timmar under måndag och tisdag, samt på onsdag, står bibliotekarier redo att visa upp och hjälpa alingsåsarna att navigera
i bibliotekets utbud av digitala tjänster. 

Det kan handla om att läsa och lyssna på e-böcker, hantera sitt lånekonto via nätet eller läsa digitala tidningar på Press Reader, för att ta några exempel.

”Bra komplement”

– Press Reader är något vi gärna lyfter fram. Där finns 7 000 titlar, både dagstidningar och tidskrifter. Det händer ofta att folk önskar att vi ska ta in vissa tidskrifter, och det gör vi gärna, men Press Reader är ett väldigt bra komplement, säger Liv Örneryd, bibliotekarie.

Hjälp varje vecka

Sedan några veckor tillbaka erbjuder bibliotekets personal  hjälp för digital hantering under en timme varje onsdagsförmiddag, vilket alltså innebär att det inte endast är under nästa vecka man kan få hjälp.

E-böcker intresserar

– De vanligaste frågorna gäller e-böcker. Just e-böcker är något vi märker att allt fler upptäcker och använder, och det gäller även ljudböcker. Där har vi appen biblio, där man kan ladda ner bibliotekets böcker utan att ens vara uppkopplad, berättar Liv Örneryd.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.