Foto: POLISEN
Stal mycket choklad. Innan gärningsmännen avslöjades hade de plockat på sig stora mängder godis.

Chokladtjuvar döms till fängelse

Alingsås

De båda män som misstänkts för stöld av en större mängd chokladkakor i Alingsås döms nu till två månaders fängelse. Männen slipper dock utvisning ur landet.

Det var i början av februari som en butikskontrollant blev vittne till hur två män, 34 och 50 år, stoppade på sig ett större antal chokladkakor innanför sina kläder i Willys butik. Männen fick även med sig flera paket med tuggummin och förpackningar med rakhyvlar.

Stal för 12 000 kronor

De lämnade butiken med gods värt 12 000 kronor, vilket de aldrig betalade för. Männen fortsatte sedan sin färd till Rusta där ytterligare en stöld av choklad och rakhyvlar hanns med innan polis anlände och grep dem.

När de båda männen nyligen ställdes inför rätta erkände 50-åringen sig skyldig till stöld i båda butikerna. Den yngre mannen medgav endast stöld av 40-50 chokladkakor på Willys. I övrigt nekade han till brott.

Frias från en stöld

Tingsrätten anser att det med stöld av uppgifter från butikskontrollanten är klarlagt att de båda männen har begått gärningen på Willys tillsammans och i samförstånd. I den delen fälls båda för stöld.

När det gäller den efterföljande händelsen på Rusta fälls 50-åringen för stöld. Några bevis för att 34-åringen var delaktig i den gärningen finns inte enligt rätten som i den delen friar den yngre mannen från brott.

Slipper utvisning

I männens bil har hittats stöldgods som kommer från annat håll än de båda butikerna i Alingsås. I den delen fälls 34- och 50-åringen för häleri. Enligt tingsrättens dom är de båda männen tidigare fällda för stöldbrott, och återfallet i brott resulterar nu i att de döms till två månaders fängelse.

Rätten anser dock inte att brottsligheten är så pass allvarlig att männen ska utvisas ur landet, vilket åklagaren yrkade på. De båda männen ska vara fortsatt häktade i väntan på att domen vinner laga kraft.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.