Arkivbild: JENNY SCHAGERLIND
PRISADES I FJOL. Förra årets kulturstipendium i Herrljunga gick till Hossein Alizadeh, ensamkommande flyktingkille från Afghanistan som är en lovande konstnär. Sedan Hossein fick stipendiet har han haft flera konstutställningar i trakten.

Dags nominera nya pristagare

Herrljunga

På nationaldagen delar Herrljunga kommun alltid ut priser. Årets kulturpris, Årets ungdomsledare samt kulturstipendiet.
Vem som helst kan nominera kandidater och nu är det hög tid.

Kulturpriset och kulturstipendiet är båda på 5000 kronor. Priset tilldelas någon eller några från kommunen som har gjort en särskild insats inom kultur- och konsthantverksområdet.

Stipendiet delas i första hand ut till unga lovande förmågor. Tanken är att det ska ses som en uppmuntran att fortsätta utvecklas inom sin genre.

Senast den 9 april vill kommunens bibliotekschef Eva-Lena Liljedahl ha in nomineringar till både kulturpriset och kulturstipendiet.

Pristagarna kommer att offentliggöras den 7 maj, då Bildningsnämnden har fattat sitt beslut.

Den 15 april är det sista datum att nominera kandidater till Årets ungdomsledare, även det priset på 5000 kronor. Förslagen ska skickas till kommunens föreningsutvecklare Birgitta Saunders.

Det har också blivit tradition att på nationaldagen uppmärksamma de Herrljungabor som under året har tagit medalj i nationella eller internationella tävlingar.

Kommunens kommunikatör Mats Bjurbom tar gärna emot tips från lokala föreningar på sådana medaljörer.

Läs om de senaste årens pristagare i torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.