Arkivbild: JENNY SCHAGERLIND
SOMMARJOBBARE. Vårgårdatjejen Julia Emanuelsson var sommarlovsentreprenör 2016, då hon sålde hembakade kakor i sitt företag Fikadags. Nu är det åter dags för Vårgårdaungdomar att anmäla sitt intresse för ett kommunalt sommarjobb.

Dags att söka sommarjobb i Vårgårda

Vårgårda

Sugen på att tjäna lite egna pengar och samtidigt få en merit på CV:et?
Nu är det dags att söka kommunala sommarjobb i Vårgårda.

Om du är född mellan den 1 juli 2000 och den 30 juni 2002 kan du nu söka sommarjobb på kommunens hemsida.

De flesta jobben brukar vara inom Vårgårda kommun men även föreningar och privata företag kan anmäla intresse för att ta emot sommarjobbare.

Två jobbperioder

Det kan handla om allt från vaktmästarjobb till arbete inom barnomsorgen. Kommunen kommer att försöka matcha ihop de sökandes önskemål med de platser som erbjuds. 17-åringar och de som inte har haft ett feriejobb tidigare kommer att prioriteras. Och en del jobb lottas ut.

Precis som tidigare kommer man också att kunna driva ett eget företag under några veckor på lovet inom projektet Sommarlovsentreprenör. Även en sådan ansökan görs på kommunens hemsida, där det också går att läsa mer om upplägget.

Senast den 8 april ska ansökningarna vara inne. De sökande kommer sedan att få ett besked i brevlådan. Även om man inte får jobb i den första lottningen behöver det inte vara kört. Tackar någon nej till sin plats dras nämligen en ny lott.

Förra året var lönen 68 kronor i timmen för ett kommunalt sommarjobb. Vad den blir i år är ännu inte bestämt. Däremot är det bestämt att det blir två jobbperioder i sommar. Några av ungdomarna kommer att arbeta veckorna 25-27, och övriga veckorna 30-32.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.