Foto: PRIVAT
Andreas Axelsson och Sonja Esell nyöppnar Brobacka kaffestuga om några veckor.

De tar över i kaffestugan

Brobacka

– Vi blev minst sagt exalterade när vi fick se Brobacka kaffestuga på nära håll. Efter att ha kört förbi där några gånger, blev vi nyfikna när vi fick se att verksamheten var ute till försäljning.

Detta berättar paret Andreas Axelsson och Sonja Esell, som är de nya arrendatorerna till Brobacka kaffestuga. Stugan har funnits sedan mitten av 1950-talet och har sedan några månader tillbaka sökt nya hyresgäster.

Båda har mångåriga erfarenheter och gedigna kunskaper inom branschen; Sonja har drivit en lunchrestaurang och cateringfirma i Borås, där Andreas har också varit köksmästare i en restaurang.

– Innan drev vi en konferensanläggning på Käringön. Jag har arbetat i köksbranschen i tjugo år och min sambo Sonja i tio år. Vi är en riktig matlagningsfamilj.

Av en slump hittade de kaffestugan på nätet. Tanken att byta arbete fanns inte på kartan men det blev kärlek vid första ögonkastet. Intresset var så stort att få se stugan på nära håll, och efter lite övertalning fick de en extra visning och blev mycket förtjusta i det de fick se.

– Kaffestugan ligger så otroligt vackert. Den har en potential i sin storhet; trevlig miljö och inte bara under sommaren, utan här finns möjligheter att ordna olika aktiviteter under helgerna stora delar av året, noterar Andreas.

Det var inte många som trodde på att denna populära kaffestuga skulle bli en sådan succé när dess initiativtagare och första ägare Anna-Greta Alströmer bestämde sig för att starta en kaférörelse för dryga femtio år sedan ute på landet.

Hon visste att hon gjorde rätt; som aktiv guide förstod hon behovet av en fikapaus på landet i lugn och rogivande miljö. Besöksantalet har alltid varit stort och sedan Retrovägen bildades har nya målgrupper tillkommit.

Paret Axelsson/Esell planerar att öppna i mitten av mars och på Våffeldagen 25 mars är viktigt att ha öppet. 

Artikeln har tidigare publicerats i sin helhet i papperstidningen och e-tidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.