Rickard Frisk och hans AHK förlorade första kvartsfinalen efter sanslös dramatik. Foto: JÖRGEN BJÖRME

Drama och snöpligt slut för AHK

Handboll

Rond ett i kvartsfinalserien gick till Ystad. Men jisses vilket drama som utspelade sig i Estrad. Ystad vann den oerhört jämna matchen med 29–28 efter förlängning.

– Jäkligt trist, men vi får inte gräva ner oss för mycket, säger målvakten Rickard Frisk som åkte på en riktig knock under matchen.

På måndagskvällen drog handbollsslutspelet igång för AHK mot Ystad, som man valde som kvartsfinalmotståndare.

Besvikelsen efter slutsignalen och nagelbitaren, som slutade med en neslig förlust, gick inte att ta miste på. Pigge Andreas Berg hade en chans att kvittera med två sekunder kvar, men AHK gick bet i jakten på att kvittera till 29–29 och ta matchen till straffar.

Ett sanslöst drama som kunde ha slutat hur som helst, men Ystad har tagit kommandot i serien och leder med 1–0 i matcher.
– Jäkligt trist att förlora en sån här superjämn match. De hade marginalerna på sin sida, samtidigt får vi inte gräva ner oss för mycket efter en sån här match, vi kunde lika gärna ha vunnit, säger Rickard Frisk.

13–13 i halvtid och 23–23 efter ordinarie tid. Ja, små marginaler var ordet. I förlängningen (2 x 5 minuter) var det Ystad som angav tonen och lyckades med nöd och näppe vinna med uddamålet.

– De fick ganska bra träff på deras 7–6-spel i förlängningen. De kom till bra lägen, det var svårt att stå emot och vi lyckades inte straffa dom med ett mål i öppen kasse.

Frisk var för övrigt riktigt bra och stod för flera fina räddningar. I första halvleken åkte han på en riktig knock när han träffades i pannan, men var tillbaka på planen bara minuter senare.

– Den tog rätt bra på ögat. Klart det gjorde ont, men sånt som händer.

Niomålsskytten Andreas Berg var sanslöst bra och hade en väldans energi i andra halvlek. Talangen William Andersson Moberg var en frisk fläkt i matchen och gjorde sex mål.

Rickard Frisk hyllade lagkamraten.

– ”Wille” spelade jättebra och modigt. Han gör sitt första slutspel, men som han spelade i dag var känslan att han spelat här i flera år. Det betyder mycket för oss att han kan gå in och göra det så pass bra.

Andra kvartsfinalmötet spelas i Ystad på fredag.

– Vi vann där senast så förhoppningsvis kan vi kopiera det vi gjorde bra då. Få igång vårt kontringsspel och få några lätta mål är nog det vi behöver få igång för att knipa en match där nere, säger Frisk.

Huvudtränaren Mikael Franzén:

– Jättetråkigt att förlora. Vi måste ”stjäla” en match i Ystad, så är det, sa han efter matchen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.