AHK fixade fjärde raka segern och ser ut att ta tredjeplatsen. Foto: MIKEY LENNARTSSON

Enkel resa för AHK mot jumbon

Handboll

AHK har vässat formen inför slutspelet. Borta mot jumbon OV Helsingborg blev det seger med 33–17 (17–11), vilket innebär att laget ser ut att sluta trea i Handbollsligan.

Tack vare tvåpoängaren och att Redbergslid kryssade mot Kristianstad betyder det att AHK med största sannolikhet kommer att sluta trea i Handbollsligan, vilket betyder att man får välja kvartsfinalmotstånd efter Kristianstad och Malmö. Lugi har dock en liten teoretisk chans att gå förbi, men AHK har klart bättre målskillnad med 47 plusmål till godo.

Mikael Franzén är nöjd med utgångsläget inför sista omgången. 

Har ni redan nu börjat snacka om vilket lag ni vill möta i kvartsfinal?

– Nej, inte än. Men det ska vi göra på bussen hem. Om vi blir trea kommer vi välja det lag vi tror passar oss, säger Franzén och fortsätter:

– Förhoppningsvis fixar vi en plats i Europacupen också och det ser jag som ganska viktigt.

Jumbon Helsingborg, som kämpar med näbbar och klor för att undvika degradering, ledde med 3–1 till en början, men närmare en seger än så var man inte i närheten av.

När AHK gasade igång var det nämligen inget snack om var segern skulle hamna. Det var match i knappt tio minuter, sedan var uppförsbacken ett faktum för skåningarna.

– Vi gav dom aldrig något syre och dom fick inte ens möjlighet att kämpa, fortsätter Franzén.

AHK, med sin sanslösa bredd, var tyngre, levererade i kontringsspelet och kunde gå ifrån med ett antal bollar. 17–11 var ställningen i halvtid och AHK hade inga problem att fortsätta spela minst lika bra i andra.

– Vi var förberedda på deras 7-6-spel och sammantaget gjorde vi det ganska bra, säger Franzén som var nöjd med många spelare och plussade för tvåmålsskytten Fredrik Teern.

I den sista grundseriematchen på onsdag spelar AHK ett prestigeladdat möte med Sävehof.

Målen, AHK: Oscar Bergendahl 5, Samuel Lindberg 5, Andreas Flodman 4, Daniel Tellander 4, Felix Claar 3, William Andersson Moberg 3, Johan Nilsson 3, Magnus Persson 2, Fredrik Teern 2, Mishels Liaba 2.

Läs mer i tisdags-AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.