Fälls för tillåtande av olovlig körning

Vårgårda

En kvinna fälls för tillåtande av olovlig körning efter att hon låtit en körkortslös man köra hennes bil.

Det var nu nästa ett och ett halvt år sedan som polis stoppade en bil för kontroll på E20 i Vårgårda. Bakom ratten i bilen satt en körkortslös och drogpåverkad man. Med som passagerare i fordonet åkte en kvinna, vilken visade sig stå som ägare till bilen.

Kvinnan har erkänt att hon låtit mannen köra bilen trots att hon visste att han inte hade körkort. Därmed fälls hon för tillåtande av olovlig körning med dagsböter som påföljd. Mannen fälls för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Under fjolåret dömdes mannen till fängelse i tre år. Tingsrätten beslutar att den påföljden även ska gälla de nu aktuella brotten.

Rätten beslutar att den bil som användes vid körningen ska förverkas.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.