Foto: STEFAN SAMUELSSON
Alingsås tingsrätt.

Företagare åtalas – riskerar näringsförbud

Vårgårda

En man och en kvinna, tidigare verksamma med företag i Vårgårda, åtalas för grovt bokföringsbrott. Åklagaren yrkar på ett näringsförbud för de båda tilltalade.

Under fjolåret försattes ett bolag, hemmahörande i Vårgårda kommun, i konkurs och därefter uppdagades det en rad oklarheter beträffande bokföringen. Enligt den stämningsansökan som åklagaren har lämnat in till tingsrätten har det under fyra räkenskapsår, från 2014 fram till konkursen i fjol, funnits stora brister i bolagets bokföring.

Enligt åklagaren ska det under stora delar av den aktuella tidsperioden inte ha förts någon löpande bokföring av affärshändelserna i bolaget. Det ska också saknas verifikationer för delar av perioden. Mannen och kvinnan åtalas för grovt bokföringsbrott, alternativt grovt försvårande av skattekontroll. Kvinnan är ensam misstänkt för brott i ett annat bolag.

Läs mer i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.