Foto: Urban Kärvling
LEVANDE JUKEBOX! För en mindre summa kunde besökarna välja en sång. Här ses Mikael Hansen, prästpraktikant, Zung och Sui sång samt Emma Emma Jenderman framföra "Jesus is right here".

Fullt med möjligheter i Kyrkans hus

Vårgårda

På Möjligheternas marknad I Vårgårda är allt möjligt, till exempel en levande jukebox! Marknadsbesökarna kunde välja en sång och betala för att höra den, allt från 10 till 25 kronor!

Sångerna framfördes av ungdomarna Zung, Sui och David. För musiken svarade organist Emma Jenderman och prästpraktikanten Mikael Hansen spelade bongotrumma.

Warting Falk 

Det var som vanligt fullt med besökare i alla åldrar i Centrumkyrkan/Kyrkans Hus. Förre kyrkoherden Gunilla Warting Falk var på plats och invigde jubileumsupplagan av Möjligheternas marknad, som Svenska kyrkan i Vårgårda arrangerade för tionde gången. Hon hade med sig en hälsning från initiativtagaren Madeleine Dahl, som numera bor i Storbritannien. Det var Madeleine som fick idén till marknaden från Tyskland.

Pengar till svältande

Alla fem församlingar hjälps åt med aktiviteter och pengarna som samlas in går till välgörande ändamål. I år går alla intäkter oavkortat till svältkatastrofen i östra Afrika. – Jag är mycket imponerad av allt arbete som läggs ned. Många är delaktiga på bred front, säger kyrkoherde Esbjörn Särdqusit, som givetvis också var på plats. Utöver levande jukebox stod även ansiktsmålning, bakstuga, lotterier, paketaktion, äggförsäljning, risförsäljning och nagelvård på programmet. Det blev en fin lördagsförmiddag med trevlig social gemenskap.

Läs mer och se fler bilder i tisdagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.