Foto: Alma Vestlund
ÅRETS BLOMMA. Majblomman 2018 är guldgul, svart och pärlemorfärgad. För designen står 12-åriga Elina Hall.

Guldskimrande majblomma ska hjälpa Alingsås barn

Alingsås

Årets majblomma, designad av Elina Hall, är vackert guldskimrande och kommer hjälpa många barn i Alingsås kommun. Den 12 april startar årets försäljning.

I måndags samlades Alingsås majblommeförening för att planera årets försäljning, som alltså startar torsdag 12 april. Inbjudan att delta kommer att skickas ut till alla skolor i kommunen som har elever i årskurs 3-6.

Hur många klasser som nappar på att sälja majblommor återstår att se. Förra året deltog 13 skolor och 420 elever som tillsammans sålde majblommor för 536 000 kr. Nationellt slogs rekord förra året då Sveriges barn samlade in 64 miljoner kronor, vilket var en ökning med tre miljoner kronor jämfört med år 2016.

– Vi hoppas på en bra försäljning i år, att det är många som vill sälja och många som vill köpa. Pengarna går till barn i Alingsås kommun vars familjer har det ekonomiskt svårt av olika anledningar. Behovet är mycket stort och vi ser en ökning av ansökningar, säger Kerstin Andreasson, ordförande i Alingsås majblommeförening.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.