Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM
Birgitta Westergren Lenken, projektledare för Alingsås 400-årsjubileum.

Bjuder in Hovet till firandet

Alingsås

Fyrahundra minuter underhållning och förhoppningsvis ett besök av hovet. Det är en del av planerna för Alingsås 400 års-jubileum, som projektledaren Birgitta Westergren-Lenken presenterade på kommunfullmäktige i onsdags.

Nästa år fyller Alingsås 400 år. Men redan till hösten, på födelsedagen den 21 september, drar firandet igång och fortsätter hela vägen till helgen kring samma datum 2019. Tanken är att någon form av aktivitet ska prägla den 21:a varje månad under den tidsperioden.

Birgitta Westergren-Lenken är projektledare för 400 års-firandet som ännu inte fått någon budget att röra sig med. Men planer finns redan på festligheter att förgylla året med.

Närmsta nyårsafton kommer att firas in på Nolhaga slott med barnaktiviteter under dagen – och fackeltåg, eldspel och musikaliska framträdanden på kvällen.

Det hela kulminerar med fest i dagarna tre kring den 21 september 2019, som är en lördag. Estrad slår upp portarna för 400 minuter underhållning och kommunen har bjudit in kronprinssesan Victoria och prins Daniel till ett besök tidigare på dagen.

– Nu ska ni se lite gladare ut, för det här kommer att bli roligt, sa Birgitta Westergren-Lenken till ledamöterna under sammanträdet i Grand Hotel.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.