• Foto: Katrin Niklasson
    GLADA VINNARE. Anton Klingvall, David Friberg och Elin Hurtig hade inte räknat med vinst på UF-mässan i Borås och blev därför glatt överraskade då deras produkt utsågs till Årets innovation.
  • Foto: Katrin Niklasson
    LADDA LÄTT. Ladda lätts prisvinnande produkt erbjuder både mobilen en trygg viloplats under laddning och ett smidigt sätt att rulla upp sladden.

Innovativa Alströmerelever gör det lätt att ladda

Alingsås

David Friberg, Anton Klingvall och Elin Hurtig ligger bakom den produkt som utsetts till Årets innovation på mässan för Ung företagsamhet Älvsborg. I maj reser de till Stockholm och tävlar mot andra innovativa företagare under SM i Ung Företagsamhet.

Ladda lätt UF – så heter det företag teknikeleverna David
Friberg, Anton Klingvall och Elin Hurtig ligger bakom,
inom vilket de skapat en produkt som ska underlätta mobilladdandet.

Idén, som så småninom blev en tredimensionellt tillverkad produkt, kom av att de själva upplevt problem med att hitta en plats att lägga
mobiltelefonen under laddning på allmänna platser.

– Man har också sett hur mobilen hänger i sladden då folk laddar sina telefoner i uttagen på terminalen i Alingsås, säger David Friberg.

Årets innovation

I förra veckan arrangerades UF-mässa i Borås, där vinnare i flera olika kategorier utsågs. Ladda lätt UF tog alltså hem vinsten i kategorin Årets innovation, och får utöver äran och 2 000 kronor tävla vidare i SM i Ung Företagsamhet. Där kommer de möta unga företagare från hela landet i kampen om titeln Årets innovation på riksnivå.

– Vi har ju inte sett vad de andra gör än, men vi har en unik produkt vi själva tagit fram så jag tror ändå vi kan hamna på topp tio, säger Anton Klingvall.

Kommer ni driva företaget vidare efter UF-året?

– Egentligen trodde vi det skulle vara slut efter mässan i Borås! Men vi får se hur det blir, säger Elin Hurtig.

– Ja, det beror på efterfrågan, säger David Friberg.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.