Foto: Robin Trolin
SLÄPPT NYTT. I fredags släppte Jakob Karlberg singeln Generad, vilket firades med en releasefest på Café Opera i Stockholm.

Karlbergs nya singel på eget bolag

Alingsås

I fredags släppte Jakob Karlberg singeln Generad på det egna nystartade skivbolaget Charming records.
– Det är en stor grej för mig, säger Alingsåssonen.

Sommaren 2017 släppte Jakob Karlberg singeln Ta med dig solen, vilken var den sjunde i ordningen sedan debut- och hitlåten Fan va bra.

– Sedan förra sommaren har det varit mycket tid i studion och mycket låtskrivande. Desutom har jag fått en manager inom Sqream management, berättar Jakob, som alltså även hunnit med att starta eget skivbolag sedan senaste släppet.

– Det är en stor grej för mig. Det blir väldigt spännande med första släppet på eget skivbolag, säger Karlberg.

En shufflelåt

Låten Generad har Jakob skrivit tillsammans med Henrik Jonzon, Jimmy Jansson och Palle Hammarlund.

– Det är en låt i shuffle, vilket innebär att det inte är ett rakt beat. Man kan ta I kissed a girl med Katy Perry som exempel på en shuffle­låt. Jag tycker det ger en go känsla och ett skönt gung, säger Karlberg, och fortsätter berätta:

– Låten handlar om förälskelse, jag skriver ju gärna om det. I den här låten handlar det om att vara lite osäker, vilket jag själv kan vara. Det är inte svårt för mig att bli generad. Men jag har lärt mig att acceptera det.

Ny frisyr

Varför återkommer du till förälskelse i ditt låtskrivande?
– Det är det bästa jag vet. Det är något vackert med den grejen. Men jag är ju inte ensam om att skriva om det.

Den som kan sin Karlberg vet att han och långt hår varit synonyma under många år. Men nu har han friserat barret.

– Jag har alltid haft långt hår, ända sedan jag var liten. Jag fick nyckeln till tjejernas omklädningsrum i simhallen. Att klippa mig är något jag funderat på det senaste året. Det var lite nervöst men jag är glad att jag gjorde det. En yttre förändring kan tyda på en förändring inombords, sägs det.

Stämmer det i ditt fall?
– Kanske. Från och med nu vill jag alltid göra det jag känner för och inte vara så ängslig.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.