Kräver halv miljon i obetalda avgifter

Herrljunga

Herrljunga kommun begär in cirka 500 000 kronor i för lågt betalda barnomsorgsavgifter från runt 200 familjer.

Herrljunga kommun vill ha cirka halv miljon kronor mer i barnomsorgsavgifter än det man fått in. Som mest kan en familj retroaktivt få punga ut med 15 000 kronor. Det rapporterade P4 Sjuhärad om i onsdags.

Det var våren 2015 som Herrljunga kommun beslutade att i likhet med många andra kommuner i landet börja göra årliga jämförelser av hushållens deklarerade inkomster, med den avgift som faktiskt hade betalats in för barnomsorg. Syftet är att alla som har barnomsorg ska betala rätt avgift. Inga vårdnadshavare ska betala för mycket eller för lite i barnomsorgsavgift.

Faktura kommer

Erfarenhet visar att kommuner som gör inkomstkontroller får in mer pengar via barnomsorgsavgiften än de kommuner som inte gör några kontroller.

Den som betalat för låg avgift får en retroaktiv faktura. Men det gäller också andra vägen. Den som betalat för mycket i barnomsorgsavgift kommer att få pengar tillbaka.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.