NÖJD. Jenny Lindberg, ordförande i Alingsås Filmstudio, gläds åt det stora intresset. Foto: MIKEY LENNARTSSON.

Kvalitetsfilm på bio lockar

Alingsås

Suget efter att se kvalitetsfilm på bio är stort.
Filmstudion har redan sålt över 200 medlemskort till vårens säsong.
– Jag tror att man längtar efter den fysiska upplevelsen av att gå och se film på bio, att dela den med någon annan, säger Jenny Lindberg, ordförande i Alingsås Filmstudio. 

I vår visar Alingsås Filmstudio sex stycken filmer i Palladium. Föreställningarna är på lördagar klockan 13.00 och klockan 16.00, med start i dag med filmen ”Frantz” som handlar om en ung tyska vars fästman Frantz dödats i striderna mot Frankrike under första världskriget. Och en dag lägger en fransman blommor på hans grav. 

I vårens utbud märks även svensken Ruben Östlunds Oscarsnominerade The Square. 

– Vi öppnade förköpet på biblioteket förra helgen och det har varit bra tryck. Vi har haft gedigna siffror i flera år. Förra säsongen var vi 300 medlemmar. Intresset för att se film på bio har ökat, säger Jenny Lindberg, ordförande i Alingsås Filmstudio.

Kan det vara lite av en motreaktion, liksom att folk har börjat köpa vinylskivor?

– Det kan det vara. Jag tror att man längtar efter den fysiska upplevelsen av att gå och se film på bio, att dela den med någon annan. Och det blir en helt annan kvalitet i ljud och bild än om man tittar på film hemma. 

Läs mer i AT på tisdag!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.