KÄNSLOSAMT. Yvette Lissman gav ett känsloladdat tal. Foto: Katrin Niklasson

”Kvinnors rättigheter är mänskliga rättigheter”

Alingsås

– Kvinnors rättigheter är mänskliga rättigheter.
Det sa Yvette Lissman, då hon höll tal i Alingsås kulturhus på seneftermiddagen med anledning av Internationella kvinnodagen.

Den manifestation som var tänkt att äga rum i Åmanska parken på seneftermiddagen flyttades in i till kulturhusets scen på grund av vädret. Där höll Yvette Lissman, författare, föreläsare och coach, ett känslofyllt tal som innehöll såväl historiska återblickar som fokus på nutid och #metoo.

– Genom metoo såg vi maktstrukturer rullas ut i strålkastarljuset. I och med metoo väcktes ett starkt hopp om förändring, och det hoppet måste vi alla hålla levande, sa Yvette i sitt tal.

Manifestationen föregicks av ett besök av författaren Birgitta Andersson, som gav en drabbande föreläsning om sitt liv, vilket varit fullt av smärta, övergrepp, missbruk och kriminalitet. Även hon förmedlade dock ett starkt hopp, och gav även en uppmaning om att inte känna skam.

– Äntligen vågar jag stå för den jag är och har varit, säger hon.

Uppmärksammandet av kvinnodagen fortsätter ända in på kvällen med en fest i Nolhagaskolan för alla som identifierar sig som kvinnor.

 

Läs mer om Internationella kvinnodagen i lördagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.