Branden infann sig på tredje våningen på Lilla Torget 1. Foto: AMANDA SAMUELSSON

En död i lägenhetsbrand

ALINGSÅS

En 65-årig man avled under lördagskvällen i en lägenhetsbrand på Lilla Torget i Alingsås. Mannen ska ha avlidit på plats och anhöriga är underrättade.

Ärendet rubriceras i nuläget som mordbrand då orsaken till branden ännu är oklar. Larmet inkom vid 21.30. Branden ägde rum på tredje våning och det var ett par på första våning som larmade på grund av röklukt i trapphuset. 

– När vi kommer till platsen kan vi se att mannens dörr är värmepåverkad, så vi bryter upp den, säger räddningstjänsten i Alingsås. 

Ingen mer skadad
I lägenheten har det ägt rum en fullt utvecklad brand och bland annat köket är utbränt. När räddningstjänsten kommer dit har de öppna lågorna lagt sig och lägenheten är istället rökfylld. Mannen som står skriven på lägenheten var ensam under branden och ingen annan ska ha skadats i samband med den. 

– Från att vi gick in med slang tills att mannen togs till ambulans tog det fem minuter, säger räddningstjänsten. 

Rökspridning
Men arbetet med att ventilera röken från rökspridningen pågick fortsatt under natten. Röken spred sig till två trapphus, ett par andra lägenheter och vinden. 

– Trots att det har varit bra dörrar har röken spridit sig så att rökvarnare i andra lägenheter gått igång, säger räddningstjänsten. 

Under räddningsarbetet fanns styrka från både Alingsås och Vårgårda, totalt 16 brandmän, tillsammans med ambulans på plats.

Brandorsak och dödsorsak är ännu oklart. Området är avspärrat. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.