Foto: Filip Landqvist
ETT NYTT KONCEPT. VårgårdaHus lanserar en helt ny typ av betalningsmodell som ska underlätta för husköparna.

Lanserar nytt sätt betala sitt hus

Vårgårda

Vårgårdahus lanserar en ny betalningsmetod som ska underlätta nyproduktionen av småhus i Sverige.
– Jag hoppas att det leder till att fler köper och har möjligheten att äga sin egen bostad, säger Per-Erik Bonander, VD på VårgårdaHus.

Den nya betalningsmodellen innebär att kunden betalar en uppläggningsavgift vid kontraktsskrivningen och resten först när man flyttar in i det färdiga huset. På så vis ska kunderna slippa betala för banklån under byggtiden samtidigt som man har kostnader för sitt befintliga boende att tänka på.

– Jag tror att vi kommer sätta standarden för det här. Jag hoppas vi kan vara ensamma om det ett tag fram­över men sen tror jag att andra företag kommer haka på en efter en, säger Per-Erik Bonander.

Att en hustillverkare går in och tar över bankernas traditionella bygglån, så kallat byggkreditiv, på det här sättet är något helt nytt.

– Detta är vårt bidrag till ett ökat bostadsbyggande i landet. Vi hoppas att detta ska underlätta för våra kunder, inte minst för alla unga barnfamiljer, att kunna bygga ett eget hem så som de vill ha det, säger Per-Erik Bonander.

Läs mer i lördagstidningen:

  • Nyckeln till framgången

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.