Foto: FILIP LANDQVIST
FOTVÅRD – MEN FÖR VEM? Kommunens fotvårdsterapeut har mottagning på Hemgården i Herrljunga, och även på Gäsenegåren i Ljung.

Sista ordet inte sagt om fotvårdstaxan

Herrljunga

Det nya priset för kommunal fotvård har rört upp känslor i Herrljunga. Men socialnämndens ordförande Lennart Ottosson (KV) tror inte att sista ordet är sagt.
– Mitt grundtips är att taxan kommer att sänkas något, säger han.

Som AT berättade i tisdags höjde Herrljunga kommun nyligen sin fotvårdstaxa med 31 procent. Ett besök hos kommunens fotvårdsterapeut Pia Kleberg kostar numera 475 kronor, istället för 361 som tidigare.

Höjningen har upprört många pensionärer och en del äldre anser inte längre att de har råd med fotvård, enligt PRO:s Birgitta Larsson.

Även Pia Kleberg själv är kritisk till prishöjningen, som hon anser är alldeles för stor. Enligt Kleberg skulle utebliven fotvård kunna få allvarliga konsekvenser – som ökad risk för smärta, social isolering och fallskador.

Socialnämnden har nu gett förvaltningen i uppdrag att utreda fotvårdstaxan. Enligt Lennart Ottosson beror det inte på den senaste tidens kritik. Däremot skulle utredningen kunna leda till att priset sänks.

– Till nästa nämndsammanträde förväntar jag mig att förvaltningen har ett förslag på pris för fotvårdsbesök. Mitt grundtips är att taxan kommer att sänkas något. Fast det är ju i sista änden fullmäktige som fattar beslutet.

Läs mer i torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.