• Foto: JOHAN HALLBERG
    Inne i replokalen. Simon Näslund och William Karlsson från Kröök jammar med Alvar Carmesund och David Nitter från The nipple twister.
  • Foto: JOHAN HALLBERG
    Ett andra hem. Karo Martirosyan är på Arena Elva och arbetar med sin musik så ofta han hinner.

Musiken möter ny vår på Arena Elva

Alingsås

För den som håller på med musik är Musiktorsdag på Arena Elva platsen att vara på.
– Det är som en sluss för alla de musikaktiviteter vi har här, säger Petter Carlsson, musikansvarig på Arena Elva.

Det är inte bara vädermässigt det går mot ljusare tider, på Arena Elva ser det även ut att ljusna när det gäller musikaktiviteter. Navet i satsningen som nu görs på musik heter Musiktorsdag.

– Det är som en sluss in där man kan anmäla intresse till alla de musikaktiviteter som finns här, säger Petter Carlsson, musikansvarig, som menar att det kan handla om allt ifrån att boka spelningar till att få hjälp med replokal.

Vill se fler boka sig

Tidigare har Arena Elva för många varit synonymt med musik, men efter att den delen fört en tynande tillvaro en tid görs nu alltså en nysatsning. Ljud- och ljusutrustning har uppdaterats, och en ”öppen scen” finns för den som vill prova på livespelning.

– En förhoppning som jag har är att fler från estetprogrammet och kulturskolan kommer hit och bokar in sig, säger Petter Carlsson.

En av dem som lägger mycket tid i Arena Elvas studio är Karo Martirosyan som tillsammans med en kompis har ett hip hop-projekt.

– Så fort det är öppet går jag hit, ofta direkt efter skolan utan att gå hem. Jag gillar att vara här, säger han och menar att det hade varit svårt att skaffa så bra utrustning själv hemma.

”Alla uttryck välkomna”

Och det är mycket på gång just nu i huset på Rektorsgatan. I mitten av april är det dags för UKM, Ung kultur möts, som är tillbaka på Arena Elva efter fjolårets nedslag i Kulturhuset.

– Det är jättekul, det känns som att UKM har kommit hem igen. Det är ett fantastiskt evenemang där alla uttryck är välkomna, säger Claes Andreasson, fritidskonsulent, som menar att det finns ett stort intresse bland ungdomar att uttrycka sig musikaliskt.

Besök av Livekarusellen

Ytterligare något som kommer sätta Arena Elva på musikkartan är Studiefrämjandets jätteturné Livekarusellen som stannar till där tre gånger under våren. Till det ska läggas att elever från Estetprogrammet under slutet av april ordnar Festivalströmer med spelningar på tre scener, två i Alströmergymnasiets lokaler och en i Arena Elva.

– Det blir lite av en trestegsraket, där vi också slår upp ett tält här ute med DJ, säger Petter Carlsson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.