Elisabeth Hesselblad, född i Fåglavik, är Sveriges andra helgon efter Heliga Birgitta.

Nej till staty – ny chans i fullmäktige

Herrljunga

Christina Abrahamssons (M) motion om att resa en staty över helgonförklarade Elisabeth Hesselblad fick nej i kommunstyrelsen i Herrljunga.
På tisdag tas frågan upp kommunfullmäktige.

Christina Abrahamsson uttrycker i motionen en vilja att uppmärksamma det unika, att katolska kyrkan, genom påven i Rom, helgonförklarat den i Fåglavik/Herrljunga födda Elisabeth Hesselblad.

För att hedra minnet av helgonförklarade Elisabeth Hesselblad vill hon att en 4-5 meter hög staty ska resas på plats utanför den nyrenoverade stationen i Herrljunga. Vidare föreslås att finansieringen kan ske genom bidragsansökningar till olika kulturella institutioner och genom allmänna arvsfonden.

Frågan har tagits upp i kommunstyrelsen där har den fått nej och deras förslag till kommunfullmäktige är att avslå motionen. Det är i fullmäktige som det slutgiltiga beslutet fattas och det hålls nu på tisdag den 13 mars.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.