Ny käftsmäll för Alingsås Hockey

Ishockey

1–5-förlust borta mot Skara och andra raka nederlaget. Alingsås Hockey har fått en mardrömsöppning i kvalserien.

I kvalpremiären på hemmaplan i fredags vann Mölndal med 4–2. I den andra kvalmatchen, som spelades under söndagen, blev det svidande 1–5 borta mot Skara. Därmed har Alingsås Hockey hamnat i en besvärlig situation i division II-kvalserien, där bara ettan går upp.

Skara tog ledningen i den första perioden. Anton Hammarstrand kvitterade till 1–1 på passning från Kristoffer Köster 16.56 in i andra perioden. 15 sekunder senare small det igen – men i Alingsåslagets nät och Skara kunde gå till periodvila med en 2–1-ledning.

I den tredje perioden kunde Skara dra ifrån och när Carl Gustavsson gjorde 5–1 när tio minuter återstod var saken klar.

Fyra matcher återstår av kvalserien och laget måste i princip vinna samtliga för att verkligen ha chansen att hänga kvar i division II. Närmast väntar Lidköping i ett dubbelmöte, borta (tisdag) och hemma (fredag).

I söndagens andra kvalmatch vann Mölndal mot Lidköping med hela 5–0.

Läs mer i tisdags-AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.