• Foto: PETER HANSSON
    MÅNADENS LÄSARBILD FEBRUARI. En vanlig mås.
  • Foto: Privat
    VINNARE. Peter Hansson har tagit februari månads läsarbild.

Sagolik vinnarbild av en mås

Alingsås

Efter att ha fått 1 500 likes då han publicerade den i ett fågelforum på Facebook bestämde sig Peter Hansson för att även skicka in sin måsbild till Alingsås Tidning. Nu har bilden utsetts till februari månads läsarbild.

Det var en februaridag vid Mjörn som Peter Hansson knäppte månadens vinnarbild, föreställande en mås.

– Jag fick 1 500 likes på ett fågelforum så jag tänkte det kanske finns något i bilden fler tycker om och bestämde mig för att skicka in den till tidningen, säger Peter Hansson, och fortsätter:

– Jag tar mycket fågelbilder och försöker få fram ett karaktärsdrag, därav den tajta beskärningen av bilden.

”Tänker i bilder”

Peter har fotograferat i många år, men under småbarnstiden fick kameran läggas åt sidan för att sedan plockas fram igen runt år 2004.

– Då tog det verkligen fart. Jag tog upp det på en alldeles för hög nivå, säger Peter med ett skratt, och utvecklar:

– Jag köper för mycket grejer och tänker i bilder hela tiden.

Vad är det som lockar med just fotografi?
– Jag kan inte rita ett rakt streck, så detta är mitt sätt att kunna uttrycka mig och fånga saker som jag själv tycker är intressanta.

Vad fotar du helst?
– Det jag tycker är allra är roligast är när jag blir till­frågad att fota människor, men det är också det jag har mest ångest inför eftersom jag måste prestera i en sådan situation. Det är fantastiskt roligt att fota natur men där är det ingen utom jag själv som har en åsikt, medan att fotografera människor kräver att jag läser av deras önskemål på ett helt annat sätt. Men det är en utmaning jag behöver för att inte bli uttråkad.

Tre bilder får hedersomnämnanden – se tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.